Det er viktig å velge en stige som passer til arbeidet og miljøet

Ved arbeid i høyden er det viktig å ha en stige som passer til oppgaven. I 2015 ble det rapportert over 8000 arbeidsulykker, som alle skjedde på ulike stiger. De hyppigst rapporterte ulykkene er fall fra stiger. Mange av disse skyldes at folk står på de øverste trinnene på stigen eller strekker seg etter noe som har vært for langt unna. Stigesikkerhet er avgjørende på enhver arbeidsplass – sørg for at du velger riktig stige for jobben og følg alltid trygg stigepraksis. Er du på jakt etter en stige, sørg for å velge en stige som passer for dine arbeidsoppgaver. Stiger kommer i forskjellige størrelser og stiler, så det er viktig å velge den rette for jobben. En stige som er for liten eller for stor kan skape et utrygt arbeidsmiljø, så sørg for å kjøpe stiger på nett som matcher arbeidsmiljøet ditt. Heldigvis spenner utvalget av stiger på nett vidt, og er det for eksempel en lang stige du er ute etter? Da får du kjøpt den på Stigefabrikken.no.

Hvordan unngå arbeidsulykker på en stige

Når du arbeider på stiger, velg alltid den laveste stigen du kan klatre. Dette minimerer risikoen for skader når du er nærmere bakken. Bruk kun stige hvis det er absolutt nødvendig, og arbeid aldri alene. Sørg for at noen er i nærheten hvis du trenger hjelp. Følg disse sikkerhetstipsene når du arbeider på stiger:

  • Velg den laveste stigen du kan nå
  • Bruk kun stige hvis det er absolutt nødvendig
  • Jobb aldri alene
  • Sørg for at noen er i nærheten hvis du trenger hjelp

På denne måten kan du være ganske sikker på at sikkerheten din er på topp mens du jobber. Og skulle uhellet være ute, har du de beste forutsetningene for ikke å gå for langt galt.

Hvilke sikkerhetstiltak bør jeg ta på en stige?

En av tingene du kan vurdere når du skal ut for å kjøpe din nye stige er antall ben på stigen. Det kan være en selvfølge at jo flere ben stigen din har, jo tryggere vil den være. Derfor kan du også med fordel velge en stige med 4 ben fremfor en stige med 2 ben. Det samme gjelder høyden. Jo høyere stigen din er, jo større er sjansen for at den velter – og jo lenger vil du ned. Hvis du jobber med stiger, er det viktig å følge noen grunnleggende sikkerhetsråd. Først må du sørge for at stigen din er i god stand og at alle trinnene er stabile. Det er også viktig å plassere stigen på et plant underlag slik at den er stabil og sikker. Du kan også bruke smarte sko for å forhindre sklir og fall. Til slutt, bare tillat én person på stigen om gangen. Ved å følge disse enkle tipsene kan du bidra til å sikre stigen for alle involverte.