Hva kan jeg bruke et pulsoksymeter til?

Vil du måle oksygeninnholdet i blodet ditt? Da må du ta et pulsoksymeter. Med pulsoksymeteret kan du også måle pulsen din, og det er et apparat som kan brukes av fagfolk så vel som enkeltpersoner. I faglig sammenheng vil et pulsoksymeter bli sett på sykehus, i ambulanser mv. Her skal de brukes til å måle blodtrykk og oksygeninnhold i blod når pasienter trenger det. men verktøyet kan også enkelt brukes av privatpersoner. For eksempel er det viktig for personer med nedsatt lungekapasitet å vite hva oksygeninnholdet i blodet deres er. Derfor er det også mange KOLS-pasienter som bruker dette verktøyet i hverdagen. Og har du dermed blitt interessert i å kjøpe et pulsoksymeter? Da kan du med fordel utforske det store utvalget på nett.

Slik fungerer et pulsoksymeter:

Måten et pulsoksymeter fungerer på er ved å belyse fingeren med et infrarødt lys. Det infrarøde lyset måler raskt, effektivt og selvfølgelig også smertefritt din oksygenmetning i blodet, slik at du kan bli oppmerksom på tallene i løpet av få sekunder. Og hvis du måler oksygeninnholdet i blodet ditt, må du selvfølgelig vite hvilke tall som er innenfor normalområdet. Normale verdier for oksygeninnholdet i blodet ditt er altså verdier som ligger mellom 95-99 %. Dette er et tall det er viktig å holde øye med for deg som lider av sykdommer som påvirker oksygeninnholdet i blodet – inkludert KOLS. For disse pasientene blir pulsoksymeteret plutselig et veldig viktig verktøy, på samme måte som det er et viktig verktøy på sykehus rundt om i landet og hos idrettsutøvere som ønsker å vite oksygeninnholdet i blodet under trening.

Et pulsoksymeter er enkelt å bruke

Det finnes et stort utvalg av pulsoksimetre på markedet, og det gir deg rikelig mulighet til å kjøpe en som matcher akkurat dine ønsker og behov. Det finnes for eksempel mange små og kompakte pulsklokker som er enkle å ha med seg på farten dersom du plutselig skulle få behov for å sjekke oksygeninnholdet i blodet. Dessuten er de aller fleste av disse verktøyene utrolig brukervennlige og praktiske, og det er derfor de aller fleste mennesker kan finne ut hvordan de skal bruke dem – selv om du aldri har prøvd å bruke et pulsoksymeter før.

Mål både oksygeninnholdet og hjertefrekvensen

Bruk av ditt pulsoksymeter foregår på en enkel og rask måte, som også er smertefri. Alt du trenger å gjøre er ganske enkelt å sette måleren på fingertuppene, og så vil det bare dukke opp noen tall på skjermen. Tallene indikerer oksygeninnholdet i blodet og hjertefrekvensen. Og det betyr at måleren ikke bare viser deg hvor mye oksygen du har i blodet, den viser deg faktisk også hvor god form du er i. Og høres det ut som noe for deg? Da kan du kjøpe ditt proximeter i dag. Bare følg linken øverst i artikkelen!